Groningen

In de noordelijke stad Groningen komen mensen uit de wijde omtrek samen om elkaar te ontmoeten. Een van de straten in haar centrum is hierin het populairst: ‘De Zwanenstraat’. De Zwanenstraat investeert enorm in sfeer en beleving en trekt op deze manier veel bezoekers aan. Wel verdiend ontvingen zij in 2016 de titel ‘leukste winkelstraat van 2016’. In plaats van de veel gehuurde Hanging basket in lantaarnpalen is de Zwanenstraat volgehangen met de Gevel baskets van Oase Lease. In de zomer zijn deze bloembakken gevuld met Surfinia en in de winter met Hedera (Klimop). Door de afwisseling van zomer- en winterbeplanting is de openbare ruimte van Groningen het hele jaar door groen. 

Groningen varieert

Hoewel de Zwanenstraat een prachtig voorbeeld is van wat bloemen doen, is de rest van Groningen ook zeker het vernoemen waard. De provinciale hoofdstad is van top tot teen versierd met fleurige bloemen. Hanging baskets in de openbare ruimte, Bloempiramides en verscheidene Gevel baskets stralen haar bezoekers tegemoet. Ter afwisseling maakt Groningen gebruik van verschillende sortimenten. Zo maakt Groningen in de zomer gebruik van verschillende soorten en kleursamenstellingen Geranium en Surfinia. In de winter maakt zij juist gebruik van het wintersortiment, waardoor de stad het hele jaar door groen blijft.

Gevel baskets

De Zwanenstraat in Groningen koos niet voor niets voor de Gevel baskets. De bloembaskets met waterreservoir zijn ideaal voor plaatsen met weinig ruimte. De baskets zijn te bestellen in de ‘London’ en de ‘Gent’ variant. Beiden zetten het complete straatbeeld in bloei. Het grote verschil van deze sfeerbrengers is dat de London basket bestaat uit een halve schaal met bloemen zodat deze het beste past op riggels en randen. De Gent basket heeft juist een ronde schaal, waardoor hij het beste hangt aan bijvoorbeeld bijgeleverde vlaggenmasthouders. De keuze van productsoort is vaak afhankelijk van de situatie. Door de verschillende opties is de Gevel basket over het algemeen altijd mogelijk.

Bloem baskets bestellen

Wilt u ook bloem baskets bestellen zoals in Groningen. Neem dan eenvoudig contact op.