Lopik ondergaat sfeerdoop in een handomdraai

Hanging baskets

 

In het centrum van Lopik werden op 24 mei zogenoemde hanging baskets opgehangen door wethouder Gerrit Spelt, raadslid Ron van den Berg en accountmanager Guido Janssen van Oase Lease. De baskets hangen aan lantaarnpalen en worden gevuld met hanggeraniums om zo het winkelgebied op te fleuren.

In totaal krijgt het winkelgebied 36 hanging baskets, verspreidt over de Anna van Burenstraat, Rolafweg Noord, President Kennedylaan en op het Koning Willem-Alexanderplein.

Het wordt hartstikke mooi en gezellig in het centrum“, vertelt Harold van Velzen van de ondernemersvereniging enthousiast. “Er is door de raad het initiatief genomen om het centrum fleuriger te maken. Het winkelcentrum is nog nieuw en daardoor is het nog wat kaal. Dus dan is het mooi als je er fleur in kunt brengen.

Zodra de planten in de baskets zitten, duurt het ongeveer vier tot zes weken totdat ze de baskets helemaal bedekken.

Radio-aandacht

Op Radio M Utrecht werd tweemaal aandacht besteed aan dit prachtige project! Guido Janssen (Oase Lease) legt hier alle ins and outs van de hanging baskets en het opkweken hiervan voor de microfoon uit. Luister de twee fragmenten van minuut 39-44 hier en hier!

Lopik

 

Bron: RTV Utrecht